Har din hest også problemer med muk?

3 vare(r)
SPAR 25%
GALLOPMEDICATEDSHAMPOO-20
Carr & Day & Martin GALLOP MEDICATED SHAMPOO
Specialpris 90,00 kr
Pris: 120,00 kr
SPAR 25%
BARRIERCREAM-20
Nathalie Horse Care BARRIER CREAM
Specialpris 149,25 kr
Pris: 199,00 kr
SPAR 25%
DEEPCLEANSINGSHAMPOO-20
Nathalie Horse Care DEEP CLEANSING SHAMPOO
Specialpris 59,25 kr
Pris: 79,00 kr
3 vare(r)

Vi har lavet en lille guide til dig, hvor du kan læse vores anbefalinger for den bedste behandling mod muk.

Muk er eksem i kodebøjningen, som ofte skyldes en sårinfektion. Hestens hud beskytter den imod uønskede mikroorganismer, men hvis huden bliver fugtig og/eller fyldt med små sår, kan denne beskyttelse blive ødelagt. Når hestens hud bliver fugtig eller beskadiget, er den mere modtagelig overfor bakterieangreb, og våde ben i et fugtigt miljø, såsom en mudret fold, er perfekte forudsætninger for muk.

Hvis benet ikke er hævet og hesten ikke udviser tydelig tegn på smerte, kan du behandle hesten selv. Ellers er det vigtigt at du kontakter din dyrlæge.

5 steps for behandling af muk

1. Vask først med en klorhexidin-holdig shampo som f.eks. DEEP CLEANSING SHAMPOO fra Nathalie Horse Care for at bløde sårskorperne op så de løsner sig. Muk bakterierne sidder under såret, og det er derfor vigtigt at du fjerner sårskorperne imens du vasker.

2. Skyl herefter al sæben ud. Sidder skorperne meget fast kan du smøre med HELOSAN en halv time før du begynder at vaske.

3. Tør området med et rent håndklæde eller viskestykke. Du kan evt. også benytte en hårtørrer for at få området helt tørt.

4. Smør nu det tørre område med en god salve som hjælper til at holde sårene rene. Til det kan du bruge et produkt såsom BARRIER CREAM fra Nathalie Horse Care

5. Fortsæt behandlingen hver dag indtil der ikke er mere muk på hesten. Kan du ikke se nogen forbedring efter at have behandlet hesten i en uges tid, er det vigtigt at du tager kontakt til din dyrlæge.

Du kan med fordel også forebygge og behandle muk indefra. Ved muk udbrud anbefaler vi ovenstående behandling samt ZINK OG KOBBER tilskud.

Hvordan kan du forebygge muk?
Hestens hovskæg er til for at beskytte hesten. Nogle heste har meget hovskæg og kan nemmere få mug, hvis de ofte står med våde ben efter de har været på fold, eller har været ude at ride. Det kan derfor være en fordel at klippe hestens hovskæg, så benet kan tørre helt hver dag. Du kan trimme hestens hovskæg med en TRIMMER eller bruge en SAKS med buede sakseskær, som er beregnet til at klippe hovskæg.

Gode fold forhold uden for meget mudder og god staldhygiejne kan også forebygge muk. Sørg for at hesten altid står rent og tørt i boksen.

Held og lykke med behandlingen!

Hilsen Cecilie // Indehaver af Pam Rideudstyr